Happohoito hallitusti

20.11.2021
  • iho
  • Environ
  • Environ-kasvohoidot
  • PRX-T33
  • Ihonhoitohapot

Maitohappo, glykolihappo, salisyylihappo, PRX-T33… Erilaisia happoja käytetään ihonhoidossa erityisesti niiden kuorivan ja ihoa uudistavan vaikutuksen vuoksi. Bonuksena ne kosteuttavat, kirkastavat ja heleyttävät ihoa, tehostavat kollageenin ja elastiinin tuotantoa, supistavat ihohuokosia ja tasoittavat ihon väriä – eli kohentavat kaikin tavoin ihon tekstuuria. Pimeä vuodenaika sopii hyvin hapoilla tehtäville kemiallisille kuorinnoille.

Ihonhoitohapot toimivat toisella tavoin kuin rakeita sisältävät kuorintavoiteet ja -geelit, joiden kuoriva vaikutus syntyy ihoa vasten hankaamalla. Toisin kuin niitä, happoja levitetään kerrostaen ihon pinnalle. Mitä useampi kerros, sitä syvempi vaikutus. Sama pätee hoitoaikaan: mitä pidempi vaikutus, sitä voimakkaampi tulos.

Kemiallinen kuorinta aiheuttaa ihoon hallitun vaurion, joka kuuluu hapotuksen luonteeseen. Matalan pH:nsa vuoksi happoradikaalit alkavat tunkeutua ihon lävitse, jolloin soluja yhdessä pitävä aine alkaa sulaa, kuolleet ihosolut irtoavat, ja ne nousevat pintaan. Juuri tämän vuoksi ihon pintarakenne hyötyy happokuorinnoista. 

Kuorinnalla saadaan näkyviä tuloksia nopeasti. Paras tulos syntyy 4-6 kerran sarjahoidolla. Pimeä vuodenaika sopii happokuorintoihin erityisen hyvin, sillä iho pitää niiden jälkeen suojata huolellisesti auringolta. Anumarissa happokuorintojen tehoa voidaan nostaa liittämällä niihin vielä mikroneulaus tai iontoforeesi.  

Kemiallinen kuorinta ei ole ohi kuten hampaiden pesu. Sen tavallisempia jälkimaininkeja ovat ihon punoitus, nipistely, kuumotus, kutina ja hilseily. Tämä on normaalia eikä niitä pidä pelästyä. Reaktiot menevät ohi muutamissa päivissä, varsinkin kun noudatat tarkasti saamiasi kotihoito-ohjeita ja -tuotesuosituksia.  

Kaikista hyvistä puolistaan huolimatta ihonhoitohapot eivät käy aina ja kaikille. Happohoitojen esteitä ovat muun muassa ärtynyt iho, raskaus ja imetys, aktiivinen iho- tai herpestulehdus, viimeisen puolen vuoden aikana käytetty roaccuttan-lääkitys, kasvojen ja kaulan alueen aktiivinen sytostaatti- ja solumyrkkyhoito, dermatologiset häiriöt ja tetrasykliini-lääkitys.

Anumarin hapotukset ihosi mukaan

Rappari käyttää pinnan tasoitukseen ja viimeistelyyn laastia ja valitsee käytettävän aineen alustan mukaan. Sama pätee ihonhoidossa: happojen laatu, määrä ja alusta ratkaisevat niiden oikean ja turvallisen valinnan.

Hellävaraisuutensa vuoksi maitohappo eli Lactid Acid sopii lähes kaikille. Erityisen hyvä se on kuivalle, pigmentoituneelle, ikääntyvälle iholle. Anumarissa Environ Lacm-maitohappoja käytetään useina eri vahvuuksina, jolloin kuorinnan syvyyttä voidaan säädellä.

Glykolihappo eli Glycolic Acid on tehokas kuorija, joka soveltuu erinomaisesti paksulle, suurempihuokoiselle, rasvaiselle ja epäpuhtauksiin taipuvalle iholle. Se saattaa aiheuttaa pientä ärsytyksen tunnetta, joten herkkäihoiselle parempi valinta on siksi maitohappo. Anumarissa glykolihappoa käytetään 10:n ja 20 %:n vahvuuksina.

Salisyylihappo eli Beta Hydroxy Acid ei imeydy niin syvälle kuin maito- ja glykolihapot, mutta rasvaliukoisuutensa vuoksi se tunkeutuu ihohuokosiin ja liuottaa niiden epäpuhtauksia. Se on erinomainen happo peruskasvohoitojen alkukäsittelyihin, ruusufinnin hoitoon ja ultraäänipuhdistuksen pariksi.

 

PRX-T33: keskivahva happokuorinta on Anumarin uusi suosikki

PRX-T33-hoitoliuos on CE-merkitty lääkinnällinen laite, joten sillä tehtävä erikoiskasvohoito on tutkitusti turvallinen iholle. Hoitoliuoksen patentoitu koostumus sisältää 33 % TCA-happoa, vetyperoksidia sekä 5 % kojic-happoa.

TCA-happo tehostaa ihosolujen uudistumista ja aktivoi ihon kollageenin tuotantoa. Vetyperoksidia esiintyy ihossa myös luonnostaan, ja se kiihdyttää parantumisprosesseja ja vahvistaa ihon immuunisuojaa. Kojic-happo estää pigmenttihäiriöiden muodostumista.

PRX-T33-hoidon vaikutus on verrattavissa keskivahvaan happokuorintaan ja sen tulokset kestävät ihossa pitkään ja näkyvät nopeasti. PRX-T33-happokuorinta on iholle, jolle toivotaan tuloksia heti. Edellä mainittujen vasta-aiheiden lisäksi PRX-T33-hoito ei sovi mykerökukille eikä kojic-happolle allergisoituneille.

Tervetuloa Kauneushoitola Anumarin turvallisiin ja tehokkaisiin happohoitoihin.