Miksi ihoa pitää hoitaa?

01.01.2024
  • iho
  • ihonhoito

Aina toisiaan Anumarin asiakkaat ihmettelevät, miksi ihoa pitää hoitaa ja mitä ihonhoidolla voidaan saavuttaa? Se on oikeutettu kysymys, sillä ihonhoito maksaa aikaa, vaivaa ja rahaa. Koska kellään ei ole niitä liikaa, on vastaus paikallaan.

Iho ei ole vain kehon ja ulkomaailman raja, vaan ihmisen suurin elin, jolla on monia kriittisiä tehtäviä. Jos iho ei esimerkiksi suojaisi kehoa vierailta aineilta tai toimisi sen lämpötermostaattina, meille kävisi todella huonosti. Siksi voi hyvällä syyllä sanoa, että ihonhoito on vähintäänkin ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa - siitä nyt puhumattakaan, että hoidettu iho tuntuu ja näyttää hyvältä.

Iho-ongelmat haltuun ihonhoidolla

Aika monen asiakkaan ensikosketus ihonhoitoon alkaa omaan ihotyyppiin liittyvistä ongelmista. Kun iho kiristelee kuivuuttaan, on ärtyisä, rasvoittuva tai epäpuhdas, epäbalanssi saadaan hallintaan oikein valituilla hoidoilla ja tuotteilla. Anumarin avulla vältät hukkahankinnat ja ostat vain sellaista, mitä ihosi todella tarvitsee ja mistä on sille oikeasti hyötyä.

Ihonhoito palauttaa ihon nuorekkuuden

Mutta ihonhoidolla voidaan saavuttaa paljon muutakin. Ylisanoja pursuavat kosmetiikkamainokset lupaavat tietysti ikuista nuoruutta, mutta kyllähän jokainen järkevä ihminen ymmärtää, ettei aikaa voi kääntää taaksepäin. Onko kyse siis silkasta huijauksesta tai ainakin kuluttajien hyväuskoisuuden hyväksikäytöstä?

Ei, ei ole, sillä noin 80 prosenttia ihon ikämuutoksista on ennenaikaisia! Toisin sanoen jo kauan ennen kuin kronologinen ikä näkyy ihossa, sen ilmettä alkavat vanhentaa monenlaiset rasitteet auringosta saasteisiin, stressiin ja huonoon ravintoon. Niiden aiheuttamille ennenaikaisille rypyille, juonteille, velttoudelle ja pigmenttimuutoksille korkealuokkainen ammattikosmetiikka ja hoitolahoidot voivat tehdä paljonkin!

Nuoruus alkaa pinnasta

Tehokkaimmankin ihonhoidon saavutukset ovat ohimeneviä, jos ihon pintasuojaus ei ole kunnossa. Ilmiö on sama kuin remontoidessa: vasta kun on korjattu vuotava katto, on järkeä käydä alla olevien rakenteiden kimppuun.

Ihon tapauksessa ensin huolehditaan siitä, että sen pinta on tiivis. Avainasemassa ovat omalle iholle yksilöllisesti valitut kotihoitotuotteet, sillä niiden avulla ihoa päästään kuntouttamaan päivittäin. Joku on sanonut, että säännöllisen ihonhoidon nuorena aloittaneille jaetaan vaihdevuosissa oscarit, ja se on hyvin sanottu!

Mutta Anumarissa tiedetään myös se, ettei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa!

Hoitolahoidoilla enemmän irti ihonhoidosta

Kun ihon pinta on kunnossa, on aika suunnitella syvemmälle tähtäävää antiage-hoitamista. Tässä vaiheessa peliin astuvat Anumarin ainutlaatuiset teho- ja laitehoidot: niillä pystytään tekemään jotakin sellaista, mihin pelkkä kotihoito ei pysty.

Vain noin kuusi prosenttia ihoon levitettävästä kosmetiikasta imeytyy ihoon. Se on hyvä, sillä oikea kotihoitohan nimenomaan tähtää ihon suojauksen vahvistamiseen. Mutta tähän liittyy myös paradoksi, sillä vahva iho vähentää myös kosmetiikan vaikuttavuutta.

Anumarin tehohoitoteknologiat on kehitetty voittamaan ihon asettamat fysiologiset esteet. Esimerkiksi Environ-imeytykset ja Infuzione-täyttömenetelmä työntävät hoitoaineita ihon läpi. Näin ne pääsevät syvälle ihon kudoksiin ja vaikutukset tehostuvat jopa 100-kertaisesti.

Osa hoidoistamme, kuten mikroneulaus ja plasma, aiheuttavat ihoon hallitun trauman, mikä tehostaa ihon kiinteydestä vastaavan kollageenin tuotantoa. Seurauksena ihon kiinteys ja sileys lisääntyvät selvästi. Laser ja PXRT33 potkaisevat vauhtia ikäihon väsähtäneisiin kudoksiin, jotka alkavat hehkua nuorekasta hyvinvointia.

Kotihoito + hoitolahoito = maksimaaliset saavutukset

Mitään edellisistä tuloksista ei olisi mahdollista saavuttaa pelkällä koti- tai hoitolahoidoilla, sillä parhaat ja pysyvimmät hoitotulokset ovat niiden yhteistyötä. Anumarin sarjahoidot koostetaan aina siten, ettei edellisen hoidon teho ole vielä häipynyt, kun seuraava sysäys jo saapuu. Näin vaikutukset kumuloituvat kerta toisensa jälkeen. Kun hyvät kotihoitotuotteet vielä tuuppivat tuloksia samaan suuntaan, on saavutuksena enintään omansa ikäisen, ja useimmiten jopa sitä nuoremman näköinen, upea iho.